sâmbătă , 21 aprilie 2018
Home - Echipa noastra

Echipa noastra

maiNeli Andreica, psiholog, psihoterapeut cognitiv-comportamental, hipnoterapeut; colaborator BunastareHolistica.ro, Rubrica Psihologie

Poti afla mai multe despre mine si experienta mea profesionala accesand urmatorul link: http://www.bunastareholistica.ro/cu-o-psihoterapeuta-la-o-ceasca-de-ceai-neli-andreica/

Ruxandra Sandulescu, contributor BunastareHolistica.ro, Rubrica Nutritie

ruxandra-sandulescu-poza-213x300Am urmat facultatea de psihologie, nu din dorinta de a-mi ajuta semenii cum vroiam sa cred atunci, ci din disperarea de a intelege natura umana, in special pe mine, si cu ajutorul acestei intelegeri, de a o „repara”. Nu mi-am atins scopul nici in ziua de azi, iar daca il voi mai pastra pe lista, probabil voi muri incercand, deoarece natura umana este de multe ori surprinzatoare si atunci cand crezi ca te apropii de intelegere, fuge si se ascunde, iar dupa colt, gasesti alte ramificatii si carari de urmat.

Am cautat inclusiv scopul vietii. Nimic mai .., filosofic vorbind. Sa caut toata viata si apoi sa mor dupa ce l-am gasit? Si atunci care este rostul? Nici unul, mi-am zis in sinea mea, si m-am hotarat sa nu mai am nici un scop sau obiectiv de gasit sau urmat, ci doar sa ma bucur cat mai mult de faptul ca respir si pot sa fac diverse lucruri interesante, de la citit, la calatorit, de la gatit si mancat, pana la creat diverse lucruri handmade. Asa mi-am descoperit multe talente si pasiuni, iar curiozitatea mea nativa m-a facut sa explorez si mai mult prin secretele a ceea ce numim noi: viata.

Asa m-am apucat de gatit bunataturi, de combinat bunataturile cu bauturi si de savurat cu arta, alaturi de alti gurmanzi simandicosi ca mine. Si ce satisfactie deosebita rezulta din obtinerea cremei perfecte sau a sosului perfect, si din expresia faciala la degustare! Am descoperit astfel ca, indiferent de ceea ce considera fiecare a fi rolul sau pe pamant, niciodata nu trebuie ignorate micile mari placeri ale vietii. Sper ca pe parcursul vietii mele, sa reusesc sa ajut cat mai multi oameni in descoperirea propriilor simturi, incepand cu cel gustativ dar nu numai. Aceasta dorinta a stat la baza inaugurarii blogului prajituristic dedicat oricui doreste sa isi aduca aminte de copilarie, de bunica, sau de viata fara griji. Stati linistiti, de calorii ma ocup eu sa fie cat mai putine, fara sa fac rabat la gust sau calitate. Doar si eu am aceeasi preocupare, cum sa mananc cat mai bine, fara sa ma ingras sau sa imi pun in pericol sanatatea. Deocamdata am gasit un echilibru si sper sa vi-l arat si voua.

https://www.facebook.com/pages/La-Cucina-della-Principessa/187161647976755

http://lacucinadellaprincipessa.blogspot.ro/

 

DSC00914Monica Mocanu, colaborator BunastareHolistica.ro, rubricile Terapii Complementare si Arta

terapiebach.wordpress.com

Cred ca fiecare dintre noi avem propria noastră individualitate, propria noastră unicitate, propria cale de urmat cu care nimic, nu trebuie să interfereze. Cred ca avem datoria sa ne cunoastem pe noi insine si sa dezvoltam natura noastra spirituala. In 1999 am citit pentru prima data despre remediile florale Bach, in revista “Medicina naturista”. Folosesc profesional remediile florale Bach, pentru cei ce doresc sa gaseasca intelegere, acceptare si remedii potrivite. Pentru cei care apeleaza la acest sistem de terapie, pot  spune ca sunt mai degraba un insotitor, un ghid, intr-o calatorie spre descoperire de sine si vindecare emotionala. Remediile florale Bach te ajuta sa- ti  imbunatatesti aspecte ale personalitatii, sa-ti pastrezi echilibrul emotional, sa-ti realizezi propriul potential, intr-un mod natural.

Terapii energetice si crestere personala- Practitioner Remedii florale Bach, Practitioner Programare Neuro-lingvistica IANLP, Samanism- Ritualuri Munay Ki, Master Reiki Usui, Artist visual, Ogonite Life Energy- Orgoni si Dispozitive orgonice

mihai Mihai Stancu, psiholog, fondatorBunastareHolistica.ro

Fiecare om este unic, fiecare destin este special, fiecare viata este o alegere aparte. Alegerea mea a fost si este de a fi de folos celorlalti.

Spre finele lui 90 m-am alaturat unui grup inimos de oameni care s-au straduit sa lucreze la schimbarea mentalitatilor si sa inculce principii pozitive: egalitatea intre barbati si femei, abolirea prejudecatilor rasiale, etnice, sociale, importanta educatiei pentru toti copiii, promovarea unitatii in diversitate. Caravanele cu expozitii, conferintele publice si seminariile care m-au purtat prin toata tara au insemnat o sansa fantastica de a interactiona cu mii de oameni diferiti.

In 1996 am cunoscut un cuplu de profesori universitari si psihoterapeuti americani, Jane si Linn Williamson, care mi-au devenit mentori. El cognitivist-comportamental, ea umanist-non-directiva, opusi total ca orientari filozofice, unitari ca metoda holistica de lucru concret cu oamenii . Avand suflete de hippies intarziati si afland ca psihologia fusese interzisa pe vremea lui Ceausescu, au venit sa ajute la recladirea acestei stiinte aplicate in Romania. Le-am fost alaturi de la primele lor eforturi de a oferi cunostinte despre terapia specifica cu muribunzii si rudele acestora, la sectia copii infectati cu HIV-SIDA in faza terminala. I-am urmat in munca lor, in timpul razboiului din Jugoslavia, cu copii si tinerii kosovari, familiile acestora si educatorii, mai intai in Macedonia, apoi in Kosovo si Albania. Au urmat pregatirile comisionate de UNICEF Romania pentru profesionistii din DGASPC-uri cu privire la violenta domestica si abuzul asupra copiilor si trainingurile si atelierele practice pentru studentii de la psihologie din Timisoara. Au oferit cunoastere si experiente, atat cat au putut, atat mie cat si altora apoi s-au intors pe meleagurile californiene.

Bineinteles, intre timp, am absovit facultatea de psihologie. Pe langa munca mea alaturi de cei doi mentori, am capatat cat mai multa experienta practica – am lucrat cu copii abandonati, bolnavii de Alzeheimer, adolescenti. Am dorit sa experimentez diferite forme de terapie psihologica dar si complementara, cum ar fi reiki. Dupa licenta, am activat ca psiholog intr-un cabinet particular. Am plecat cu familia in Africa de Sud si acolo am oferit, ca voluntar pentru diferite organizatii, suport si consiliere victimelor violentei domestice si tinerilor dependenti de droguri. Reintors in Romania, am activat o vreme ca director programe pentru Fundatia Estuar cu servicii pentru adultii cu probleme de sanatate mentala. A urmat Belgia, unde am oferit consiliere si informatii online emigrantilor romani din zona Benelux pe site-ul www.rombel.com. In paralel am devenit consultant pentru un departament al Comisiei Europene care deruleaza, printre altele, programul Safer Internet, dedicat copiilor, adolescentilor, familiilor acestora si profesionistilor din varii sisteme. Reintors din nou in Romania, am lucrat ca Ofiter de Program in cadrul sectiei de Educatie pentru UNICEF. Dupa terminarea contractului am simtit ca este timpul sa sintetizez toate aceste experiente ale mele, de munca, de viata, de interactiuni cu oameni din culturi diferite. Si astfel s-a nascut www.BunastareHolistica.ro, loc menit sa devina pentru fiecare dintre vizitatorii si abonatii sai o oaza de cunoastere, sprijin si incurajare.

4 comentarii

  1. Super Felicitari!

    Un pas mic, spre un destin mare!

    Bravo si Mult Noroc!

  2. Imi place, succes
    Flavius