sâmbătă , 21 aprilie 2018
Home - Psihoterapeuti

Psihoterapeuti

Mihai Stancu

Mihai Stancu

Mihai Stancu – psiholog si psihoterapeut in formare, fondator BunastareHolistica.ro. Mai multe despre el in sectiunea „Echipa”

 

Liviu photoLiviu Constantinescu

Psiholog, absolvent al Facultatii de Psihologie din cadrul Universitatii din Bucuresti si al Masterului in Psihologie Organizationala si Economica. In ultimii 11 ani (si in alti ani mai putin recenti si relevanti) am lucrat in organizatii locale si multinationale, in roluri diferite, non-manageriale si manageriale, dar toate avand o componenta importanta de psihologie de business. Am experimentat si invatat multe lucruri care imi sunt de folos in a intelege experientele celorlalti si in a le oferi suport psihologic.

Am parcurs 160 de ore de formare in psihoterapie centrata pe persoana.

Ca psiholog, sunt umanist si cred ca oamenii au atat nevoia de a trai si experimenta viata intr-un mod pozitiv si placut, cat si – de cele mai multe ori- resursele de a o face. Cred ca, in contextul potrivit, oamenii se dezvolta si isi depasesc limitele. Cred insa, ca de multe ori este nevoie de suportul altora si ca este greu sa traim fara ajutorul celorlalti.

Te invit sa imi citesti articolele de pe www.bunastareholistica.ro si sa dezbatem impreuna teme care sa ne ajute sa ne dezvoltam si sa traim vieti pline de sens, sa avem relatii pozitive cu ceilalti si sa contribuim la dezvoltarea unei societati romanesti sanatoase.

 

Water-Lilies-smallMirela Gheorghiu, MD & psihoterapeut in formare Descoperirile științifice sunt descrise întotdeauna pas cu pas, într-o manieră logică. Uneori chiar este așa. Alteori, de cele mai multe ori, logica pas cu pas nu este decât o deghizare a ceea ce s-a întâmplat de fapt: intervine un accident sau o greșeală și astfel apare provocarea. Astfel iau naștere idei și experiențe noi, precum descoperirea antibioticelor după contaminarea accidentală a unei culturi cu mucegaiul Penicillinium…Columb care a îndrăznit, se pare, să traverseze Atlanticul numai pentru că a făcut o eroare gravă atunci când a calculat distanța pe care trebuia să o parcurgă în jurul lumii. Natura ne oferă multe astfel de provocări. O provocare nu poate fi căutată, pentru că ea nu are loc în gândirea curentă, după cum o provocare a mea nu poate fi în același fel și a ta. Rolul ei este să ne scoată din sfera actuală, permițând noilor trăiri să se rafineze, să ne întregească… Putem sta și aștepta provocările, sau putem să le producem intenționat. De cele mai multe ori însă, chiar și atunci când avem provocarea, procesul de întregire este mai eficient alături de cineva, acel cineva care ne poate ajuta să ne vedem dintr-un unghi diferit și, mai ales, să acceptăm și o altă perspectivă a noastră.
Mi-am dorit să fiu medic încă din copilărie, când visam să fiu neurochirurg și o scriitoare celebră. Mult mai târziu, în timpul facultății și al practicii, pacienții mă țineau de mână și-mi povesteau ce dureri aveau pe suflet, chiar dacă ei se aflau pe patul de spital pentru altele, boli organice … În discuțiile cu prietenii dezvoltam subiecte despre sine, copii, mame, simbolistica acțiunilor, menirea noastră pe Pământ, iubirea de psihoterapie și dorința mea de a o practica într-o bună zi. Până când s-a întâmplat, plecând de la o discuție despre carieră, vocație și interesul meu de a face o schimbare, cu gândul către trainer și coach, am ajuns la mai mult de a-mi dori, la a-mi accepta provocarea, formarea în psihoterapie. E o călătorie fascinantă a descoperirii și dezvoltării sinelui, a vitalității și creativității, a autenticității și a relațiilor armonioase în care te invit și pe tine.

psihoterapeut cognitivist-comportamental si hipnoterapeut

psihoterapeut cognitivist-comportamental si hipnoterapeut

Neli Andreica – psiholog, hipnoterapeut, psihoterapeut in supervizare.Mai multe despre ea in sectiunea „Echipa

Trimite un comentariu

Adresa dvs. nu va fi facuta publica. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>