sâmbătă , 21 aprilie 2018
Home - Arhiva - Rudraksha, semintele miraculoase
Rudraksha, semintele miraculoase

Rudraksha, semintele miraculoase

rudraskaTrec pe langa noi, idei ganduri,informatii, dar se intampla din cand in cand sa prindem un gand, poate pentru ca alegem sau pentru ca asa trebuie sa se intample. Am inceput sa citesc despre rudrakshe si pe masura ce informatiile de derulau, am devenit fascinata de semintele miraculoase, am simitit o conexiune pe care Universul a materializat-o peste un timp. Rudraksha reprezinta legatura dintre pamant si divinitate, poate fi un vehicul pentru crestere spirituala si o perceptie despre noi si legatura noastra cu intregul. Cand rudrakshele au ajuns la mine am simtit energia lor frumoasa. In fiecare bijuterie cu Rudrakshe este o picatura de iubire si divin, vibratie inalta si armonie. Din multimea de informatii despre rudraksha, am adunat cateva , utile poate, celor care sunt cautatori pe drumul lor.

Rudraksha, in sanscrită rudrākṣa – ”ochii lui Rudra”, este un copac de foioase mereu verde Elaeocarpus ganitrus, a cărui sămânță este utilizată în mod tradițional la realizarea unui șirag de mărgele sau mala(108 mărgele la număr), folosit pentru rugăciuni repetitive (Japa), în hinduism. Malas rudraksha au fost folosite de către hinduși (precum Sikh și budisti ), ca rozarii cel puțin din secolul al 10-lea, pentru meditatie și pentru a sfinți mintea, trupul si sufletul. Rudraksha este de asemenea folosita pentru tratamentul diferitelor boli în medicina tradiționala indiana.
Cuvântul Rudraksha este derivat din Rudra (Shiva- zeul hindus) și Aksha (ochi). O legendă hindusă spune că odată ce Lord Shiva a deschis ochii după o perioadă lungă de meditatie yoghina si o lacrimă a cazut pe pamant, din acesta  lacrimă al lui Shiva a crescut un  copac rudraksha.

Rudraksha crește în zona de campie Gangetica la poalele muntilor Himalaya in  Asia de Sud-Est, Nepal, Indonezia, Noua Guinee, Guam și Hawaii. Semintele de Rudraksha sunt acoperite cu un înveliș exterior de culoare albastra, atunci când sunt complet coapte și din acest motiv sunt cunoscute ca mărgele de afine. Fructul Rudraksha este de culoare albastră, dar devine negru când se usucă. Sămânța centrală de rudraksha poate avea intre 1-21 de fețe. Semințele arată variația numărului de caneluri de pe suprafața lor și sunt clasificate în funcție de numărul de diviziuni pe care le au. Diferite calități sunt atribuite pe baza numărului de “mukhi”, sau “fațete”. Fiecare mukhi are proprietăți unice și oferă diverse beneficii științifice, medicale și spirituale. Rudraksha cel mai des intalnita are  cinci “mukhi”, iar acestea sunt considerate ca fiind un simbol al celor cinci fețe ale lui Shiva. In textele antice vedice se mentioneaza Rudraksha cu  5 „mukhi”  foarte utila pentru reglarea tensiunii arteriale și colesterolului, aduce noroc, excelenta academica, efect liniștitor pentru minte. Cei care caută spiritualitate, stare bună de sănătate și pace mentală ar trebui să poarte Rudraksha cu cinci „mukhi”. Rudraksha poate fi purtata doar cu un fir roșu, un lanț de argint sau de aur.

 • Simbol: Lord Shiva (Kala-Agni Rudra)
 • Planeta guvernatoare: Jupiter
 • Mantra: Om HRIM Namah
 • Recomandata pentru: măduvă osoasă, ficat, rinichi, urechi, picioare, solduri, obezitate, reglarea tensiunii arteriale, diabet.

Scrierile vedice mentioneaza proprietatile unice si puterile divine ale rudrakshelor, ca fiind cel mai puternic ajutor pentru a alinia energiile pozitive din jurul nostru in aspecte specifice de sănătate, fericire, împlinire spirituală, prosperitate, creativitate, capacitatea de intuitie,  armonie de familie, responsabilizare și viața implinita.Textele medicale antice susțin că rudraksha poate preveni îmbătrânirea și poate prelungi viața, ajuta la echilibrarea chakrelor vitale ale corpului uman, care controlează bila, vantul si flegma. Rudraksha posedă proprietăți mistice și divine si poate anula efectele malefice ale unor planete într-o mare măsură, oferă protecție purtătorului. Yoghinii din Asia și calugarii au constatat că pur și simplu purtarea de margele rudraksha le-a dat o cantitate uimitore de liniște si concentrare care a ajutat in a medita pentru o perioadă lungă de timp , si un control spectaculos asupra minții lor. Margele Rudraksha au fost purtate de Buddha, Gandhi, Dalai Lama si multi alti yoghini indieni iluminati.

Cercetarile recente facute de oamenii de stiinta au demonstrat ca Rudrakshele au reale proprietati  electrice cat si  magnetice benefice pentru om. Proprietatile electrice ale Rudrakshelor se  refera  la capacitatea lor de atransmite impulsuri bio-electrice de intensitate mica si de a stoca energia bio-electrica asemenea unui condensator; de asemenea, Rudrakshele prezinta fenomenul de bio-inductie magnetica si am putea spune ca se comporta si ca o bobina (inductanta).

Rudraksha simbolizeaza legatura dintre  pamant si cer, creează o legătură cu energiile din natura și univers, aduce armonie si echilibru. Purtarea margelelor Rudraksha  au efecte benefice in stres, anxietate, depresie, palpitatii, lipsa de concentrare. Rudraksha imbunatateste starea generala de sanatate si crește puterea spirituala. Rudraksha ajuta pentru depășirea unor dificultăți și obstacole în viață, nu au  efecte negative și pot fi purtate de toată lumea, indiferent de sex, vârstă, religie, cultură etc.

M-ar bucura sa stiu daca acest articol ti-a placut sau ti-a fost de folos si vrei sa afli mai multe.

Monica Mocanu-   terapiebach.wordpress.com

Share on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter0Email this to someone

Despre Mihai

Ai o problema si nu stii cum sa o rezolvi? Vrei sa-ti depasesti limitele, sa-ti rezolvi conflictele interne si sa te cunosti, pentru a trece peste orice obstacol din viata ta? Te pot ajuta sa devii mai bun! Contacteaza-ma ACUM!

6 comentarii

 1. Am citit articolul si mi-a placut. Adevarul este ca imi plac plantele care au o legenda, iar despre proprietatile biomedicale ale semintelor rudrashksa am aflat de ceva timp prin intermediul a diferite articole.
  As dori sa comand o bratara cu seminte rudrashksa dar am vazut ca ofertele sunt doar pentru cei ce locuiesc in tara. Cum as putea sa obtin o astfel de bratara?
  Multumesc.

 2. Multumesc pentru articol. O bratara rudraksha poate fi comandata online din magazin
  http://www.breslo.ro/Shop/monica19, pentru Romania.

 3. Un articol foarte bine documentat, multumim. Bijuterii ieftine cu seminte si margele de rudraksha (rudrasca), coliere, amulete, cercei sau bratari gasiti aici: http://timez.ro/bijuterii-ieftine-cu-seminte-rudraksha-amulete-cercei-bratari-si-coliere-norocoase/ cu preturi incepand de la 10 lei, in functie de model, marime, numarul de seminte.

 4. mi-a placut comentariul,si eu le port de 2 saptamnai,,si simt ca ma pot concentra mai bine si nu mai sunt asa nervoasa…continui sa le port in continuare

 5. hallo,
  if you need a Rudraksha?

  I was a farmer Rudraksha, I have thousands of trees.

  if you want to buy in large quantities, you can contact me at http://www.rudrakshajava.com

  Thank You,

Trimite un comentariu

Adresa dvs. nu va fi facuta publica. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>