sâmbătă , 21 aprilie 2018
Home - Spiritualitate - Spiritualitatea, intre teorie si practica
Spiritualitatea, intre teorie si practica

Spiritualitatea, intre teorie si practica

togetherSimteam de mult nevoia sa scriu niste randuri despre spiritualitate pentru www.BunastareHolistica.ro. Cum nimic nu este intamplator, am aflat de o poveste umana impresionanta pe care as dori sa o impartasesc cu tine.

Este povestea impresionantă a lui Andrei, un tânăr constănțean de 20 de ani. S-a îmbolnăvit la vârsta de 6 ani, dar un diagnostic corect i-a fost pus tardive de catre medici. Când a ajuns să fie operat era deja prea târziu. Au urmat 14 operatii dureroase, ar mai fi necesare inca doua, costisitoare pentru bugetul familiei, pentru restabilirea auzului. Povestea intreaga, si mai ales interviul cu Andrei care face cat un million de cuvinte, poate fi gasita accesand linkul de mai jos:

http://www.reporterntv.ro/stire/andrei-are-nevoie-de-ajutor-tanarul-care-a-fost-operat-de-14-ori-vrea-sa-devina-medic

Care este legatura dintre spiritualitate si aceasta poveste umana ? Care este diferenta dintre aceasta poveste si miriada de cazuri cutremuratoare ? Nu doar in pofida suferintelor ci mai ales datorita lor, acest tinar isi doreste sa ajunga medic ORL-ist. Deoarece auzul lui nu este deocamdata la parametrii normali Facultatea de Medicina nu il poate accepta, asa ca deocamdata studiaza la Scoala Postliceala de Asistenti Medicali.

Spiritualitatea umana incep unde se termina cuvintele si se manifesta faptele. Este in natura noastra de a vehicula cuvinte si precepte frumoase si inaltatoare pentru a ne simti mai aproape de spiritualitate, Dumnezeu, perfectiune. Testul nostru apare in mijlocul adversitatilor cand existenta ne cere sa dam proba convingerilor noastre si de a ne folosi de suferinta pentru a progresa, a ne ridica mai sus, nu doar pentru noi insine, dar si pentru slujirea celorlalti din jurul nostru, care se confrunta cu aceleasi suferinte.

Andrei putea sa cada in deznadejdie, cinism sau putea, in cel mai bun caz, sa se orienteze spre un alt domeniu de studiu – de pilda, IT-ul, aflat la indemana generatiei sale. A ales medicina, viseaza la o specializare in ORL si spera ca experienta sa sa il ajute pentru a-I ajuta pe ceilalti care traiesc aceeasi conditie handicapanta. In opinia mea, aceasta este adevarata spiritualitate, fireasca si simpla, nefardata de vorbe mari si gesturi pompoase.

Pentru a-I ajuta pe ceilalti mai are nevoie de doua operatii cruciale care au pretul lor. De aceea, la randul tau poti sa iti manifesti spiritualitatea si umanitatea prin fapte si sa ajuti:

-          Sa ii raspandesti povestea pentru ca oamenii sa afle despre ea si sa aiba sansa sa se implice

-          Sa donezi un pic, atat cat poti in contul afisat in articol

-          Sa faci ambele.

In aceste vremuri turbulente, pline de larma ieftina si zgomot gol pentru nimicuri, haide sa-I dam o sansa lui Andrei sa aiba grija de auzul nostru…..

Share on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter0Email this to someone

Despre Mihai

Ai o problema si nu stii cum sa o rezolvi? Vrei sa-ti depasesti limitele, sa-ti rezolvi conflictele interne si sa te cunosti, pentru a trece peste orice obstacol din viata ta? Te pot ajuta sa devii mai bun! Contacteaza-ma ACUM!

Un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa dvs. nu va fi facuta publica. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>